Voor aardwarmte winning is een systeem in de bodem noodzakelijk. Het gesloten Geothex bronsysteem kan met verschillende inbreng technieken in de bodem worden gebracht.  Vrijwel alle bestaande boortechnieken kunnen gebruikt worden om de Geothex op de gewenste diepte te krijgen. De Geothex BWW kan zowel horizontaal als verticaal worden geïnstalleerd en kan dus ook door middel van een horizontaal gestuurde boring op diepte worden gebracht. Deze methode is vooral geschikt voor projecten met een groot grondoppervlak.

Voor nieuwbouw projecten zijn de energiepalen een geweldig alternatief. De Geothex rendeert namelijk al vanaf geringe lengte en is deer zeer geschikt voor heipalen tussen de 6 en 22 meter. De energiepaal is een prefab heipaal waar de Geothex BWW is ingegoten. De Geothex is ook uitermate geschikt voor de holle heipaal. De kosten vergeleken met de andere technieken zijn 20% to 50% lager afhankelijk van de lengte van de heipaal.

Voor de kleine nieuwbouw als renovatiebouw is het gebruik van stalen buispalen de meest effectieve methode mits de bodem dit toelaat. De Geothex rendeert het beste doormiddel van deze techniek waardoor er minder BWW lengte nodig is.